Pages

lauantai 2. toukokuuta 2020

Päivitystä

Huomasin, että kuukausi meni ihan hujauksessa enkä ole paljoa ehtinyt miettiä blogin kirjoittamista. Uusi työ ja muutto vei kaiken energiani viime kuulta, mutta tähän mennessä tämä muutos on ollut sen arvoista.

Parasta muutoksessa on se, että olen päässyt tekemään oikeasti mielenkiintoista työtä sekä saan haastaa itseäni aivan äärirajoille. Toki työni on myös henkisesti raskasta ja monesti työpäivien jälkeen olen aivan poikki. Työmatkani piteni huomattavasti ja joudun taittamaan ne autolla, joten vähän olen ahdistunut siitä, että miten palkkani riittää työmatkoihin ja elämiseen eli ruokaan, koska muuta teen mikäli rahaa jää.

Työpaikan vaihdeoksessa hyvä oli myös se, että edellinen työpaikka maksoi lomat rahan ulos. Toki palkastani meni yli 2000€ ulosmittaukseen, mutta silti minulle jäi karvan verran yli 2000€ tilille rahaa sekä sain kahden viikon tilin uudesta työpaikastani, joten pääsin kartuttamaan hieman puskurirahastoa jonka käytän lähinnä polttoaineeseen, jotta pääsen sinne töihin.

Toki nyt, kun rahaa tuli enemmän eli sen verran mitä saisin ilman ulosottoa, niin ostin pakolliset uudet käyttövaatteet kevääksi, koska huomasin kaikkien kevättakkieni olevan jostain kymmenen vuoden takaa ja ne olikin niin kulahtaneita, että hävettää. Nyt sain uuden takin, kengät. Pienestä sitä tulee iloiseksi, kun normaalisti näistä asioista voi vain haaveilla.

Huomasin, että kulutin viime kuussa 962,34€, mietin mihin kaikeen olen saanut tämän verran rahaa uppoamaan, sillä en tänä vuonna ole kuluttanut näin paljoa, koska rahaa ei ole ollut. Ruokaan käytin rahaa 418€, järjyttävä summa, tarvitsee taas alkaa kiinnittämään huomiota mitä ostaa, koska en voi kirjaimellisesti paskoa tällaista summaa. Polttoaineeseen meni 177€ Erinäisiin ostoksiin 159€ (meikkivoide, viinilaseja, Alko, uudet vaatteet, yksi vuokraleffa). Kotiin meni 105€ (uusi kahvinkeitin, koska vanha hajosi sekä ostin yöpöydän sillä sellaista minulla ei ollut). Apteekkiin meni 44€, josta sain vakuutuksen kautta 22€ takaisin sekä viihteelle meni 18€ (Jungle Juice bar pirtelö sekä hampurilainen Hesburgerilta). Olen lisäksi tehnyt joitan nettipankkiostoksia joita en nyt muista.

Tämä kuu tulee olemaan ensimmäinen täysi kuukausi uudessa työpaikassa, joten tämä tulee näyttämään todelliset kuluni nyt, kun asuinpaikkakunta ja työ on vaihtunut. Vähän jännittää miten selviän ja miten työtä ylipäätään on jatkossa, koska olen naimisissa tämän nykyisen asuntoni kanssa sopimussakon uhalla vuoden.

2 kommenttia:

  1. Hyvä, että pidät tarkkaa kirjaa tuloista ja menoista. Tällä tavoin saat varmasti maksettua velat nopeammin pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, niin nopeasti kuin se vaan on mahtollista. :)

      Poista